Opening Zomersneeuw op zaterdag 16 juni

Aanstaande zaterdag 16 juni wordt de nieuwste editie van Beelden op de Berg geopend.  Inmiddels staan ze klaar: het bloeiende labyrinth van de Eaneas Wilder, de manshoge ‘Pit’ van Karin van Dam’ en het ecologische vloerkleed van Kizan Freijsen, om maar enkele werken te noemen. Het thema Eeuwige verjonging inspireerde de kunstenaars tot uiteenlopende werken. Sjoerd Buisman, al voor de derde keer aanwezig op een tentoonsteling van Beelden op de Berg, zocht het in cyclische beelden, gemaakt van samengeraapt hout. En de Fransman Stéphane Couchy maakte een bewegende constuctie die reageert op de zon. Beweging, cycliciteit en de kracht van de natuur zijn de terugkerende aspecten in deze tentoonstelling. Maar elk op een eigen en verrassende wijze uitgevoerd.

In het nieuwe paviljoen, dat met de tentoonstelling in gebruik wordt genomen, worden ook werken getoont van kinderen van de basisscholen die hun eigen ‘Levensbomen’ maakten. Leerlingen van Pantarijn en ouderen van het Odensehuis maakten tenslotte met elkaar een geheel eigen tentoonstelling rond het thema.

En: iedere zondag om 14.00 uur zijn er rondleidingen! Ze starten bij het informatiepaviljoen.

De tentoonstelling wordt zaterdagmiddag 15.00 uur geopend door burgemeester Geert van Rumund, Gelderse gedeputeerde Josien Meijers en Louise Fresco, bestuursvoorzitter van Wageningen University & Research. De Wageningse Charley Marie zal voor een muzikale omlijsting zorgen. Iedereen is welkom!