Lezing: Leren van een Afrikaans perspectief op mens-natuur relaties

In deze interactieve presentatie zal Birgit Boogaard ingaan op de relaties tussen mens-natuur vanuit een Afrikaans perspectief aan de hand van het werk van vooraanstaande Afrikaanse filosofen zoals Mogobe Ramose, Workineh Kelbessa, en Beatrice Okyere-Manu. Wij in het Westen kunnen veel leren van Afrikaanse mens-natuur relaties. Zodat we de natuur niet langer domineren en de mens centraal stellen, maar leren om waardes als verbinding, zorg, respect, spiritualiteit, en wederkerigheid centraal te stellen in onze relatie met Moeder Aarde.

 

Datum: 6 juni 2024

Aanvang: 19.30 

Locatie: Stationsstraat 2, 6701 AM Wageningen (Bblthk Wageningen)

 

Birgit Boogaard werkt als docent bij Kennis, Technologie en Innovatie (KTI) van Wageningen Universiteit. Ze geeft vakken als “African philosophy” en “Social Justice”, waarin ze nauw samenwerkt met Afrikaanse collega’s. Haar onderwijs heeft meerdere prijzen ontvangen, en in 2023 werd ze landelijk docent van het jaar.