De kunstenaars nemen een kijkje in het arboretum

Met het bezoek van de uitgenodigde kunstenaars van de 11e Beelden op de Berg op donderdag 26 oktober is de volgende stap in de organisatie van de tentoonstelling gezen. Want al is de begroting nog niet helemaal rond, het kunstbudget is verzekerd en we dat we niet langer konden wachten met dit bezoek. De kunstenaars moeten immers voldoende tijd hebben om hun ideeën te laten rijpen, en vooral ook te bekijken hoe dit past in de prachtige setting van het Arboretum.

 

’s Morgens vroeg waren de eerste kunstenaars al present: Anne Geene, William Engelen en Lucas Mullié, voor een bezoek aan de campus van Wageningen UR. Zij gaan als Artist in Residence in het voorjaar van 2018 een tijd op de campus werken aan hun bijdrage aan de tentoonstelling. Via bezoeken aan de leerstoelgroep Meteorologie (prof. Bert Holtslag en Dr. Bert Heusinkveld), Voedseltechnologie (prof. Tiny van Boekel) en Centrum voor Genetische Hulpbronnen (Dr. Theo van Hintum en robotoloog Rick van de Zedde) werden ze ingewijd in de ‘geheimen’ van de wetenschap.

’s Middags stond een bezoek aan het Arboretum op het programma waar ook de andere kunstenaars Sjoerd Buisman, Stéphane Cauchy, Karin van Dam, Nico Parlevliet, René Roeten, Tanja Smeets en Aeneas Wilder aansloten. Curator Flos Wildschut vertelde over het thema (Eeuwige verjonging) en de titel (Zomersneeuw) van de tentoonstelling gevolgd door een boeiende rondgang door het Arboretum onder leiding van Dedde Smid. Een aantal kunstenaars bleek afgelopen zomer al een kijkje te hebben genomen, anderen waren hier voor het eerst. Vooral de buitenlandse kunstenaars - Aeneas Wilder uit Schotland en Stéphane Cauchy uit het Franse Lille- waren verbaasd dat er hier in dit vlakke Nederland zoveel ‘Berg’ was.

 

Tijdens de afsluitende borrel bij galerie Wit werden de eerste indrukken uitgewisseld. In januari worden de eerste schetsen van de kunstenaars verwacht.