Nieuws

Bas Hendrikx curator Beelden op de Berg 2023

 

Bas Hendrikx wordt de curator van de twaalfde editie van deze buitententoonstelling in Belmonte Arboretum.

 

Bas Hendrikx: ‘Ik kijk ernaar uit een hoofdstuk toe te voegen aan de lange traditie van Beelden op de Berg. De locatie in het Arboretum en het accent op nieuw werk van kunstenaars biedt de kans om een unieke tentoonstelling voor een breed publiek te maken’.

 

‘Bas heeft een zeer origineel en inspirerend concept ontwikkeld voor de komende tentoonstelling. Ik nodig u allen uit deze flanerend te bezoeken in 2023‘,  Arnold Bregt, voorzitter bestuur Beelden op de Berg Wageningen.

 

Bas Hendrikx is curator, creative producer en redacteur. Eerder werkte hij als curator voor P/////AKT in Amsterdam, en als artistiek directeur voor Art on Paper bij BOZAR in Brussel. In 2017 voerde hij met Barbara Cueto de redactie over ‘Authenticity? Observations and Artistic Strategies in the Post-Digital Age’ (uitg.Valiz, Amsterdam).

 

Hendrikx maakte tentoonstellingen, events en projecten voor o.a. Garage Rotterdam, De Appel, museum de Domijnen, Marres, Stedelijk Museum Amsterdam, CIAP en BOZAR. Eerdere projecten waren ‘The Queer Series’ en de tentoonstelling  ‘Hybrid Modus’ voor Skulptur Bredelar in Bredelar (DE).

 

Bas Hendrikx woont in Brussel.

www.bashendrikx.com

 

20 juni 2021

  Bas Hendrikx               © Renske Diks
Bas Hendrikx © Renske Diks