Foodcurators

(Digna Kosse,1984 en Lucas Mullié,1985, NL) wonen en werken in Rotterdam

 

www.foodcurators.nl

 

Foto: Yoghurtklok op tafel,

Dutch Design Week, 2016

Digna Kosse en Lucas Mullié houden zich in hun werk bezig met voedsel. Ze zien zichzelf als een hybride tussen kok en vormgever en hebben hiervoor de term voedselcurator geïntroduceerd. De voedselcurator stelt een collectie voedsel samen, die wordt geconserveerd (d.w.z. bewaard) en geëxposeerd (d.w.z. geconsumeerd). Door verschillende conserveringstechnieken toe te passen vertragen de Foodcurators het proces van oogst tot verval. Door drogen, versuikeren en het inleggen in boter wordt de korte bloei van bloesems verlengd. In door hen ontwikkelde voedselconvertors heeft tijd een kwalitatieve invloed op voedsel. Het leidt niet tot verval, maar brengt het gerecht juist op smaak. Kosse en Mullié ontwikkelen concepten die een visie geven op de toekomst van voedsel. In hun recente project Yoghurtklok hebben ze het ontstaansproces van yoghurt ontleed en geanalyseerd. Door op een andere manier naar dit proces te kijken kunnen nieuwe toepassingsmogelijkheden worden ontdekt.