Start van het Dorenweerd College

 

 

 

Na het basisonderwijs is ook het Voortgezet onderwijs van start gegaan met lessen n.a.v. de 12e editie van Beelden op de Berg. Tijdens deze lessen haakte docenten van het Dorenweerd College aan bij het thema van Beelden op de Berg: Heksenkruid — Decolonising Botany. De bedoeling is dat de leerlingen zich tijdens hun excursie van de tentoonstelling kunnen verbinden met de kunstwerken. 


Handvaardigheid-docente Jolanda Timmer heeft met haar Mavo 3-klas drie opdrachten bedacht waarin leerlingen hun denkwijze tot uitdrukking  kunnen brengen. De opdracht “De Plant met een verhaal”,  sluit naadloos aan bij het werk van kunstenaar Susanna Khalil Yusef. Leerlingen mochten ook kiezen voor “Digitale natuur”, waar een verbinding met games werd gelegd, of voor “De ideale plant”, waarbij onder andere de geneeskracht van planten bestudeerd werd.

 

 

Deze foto’s zijn gemaakt tijdens hun eerste klei-lessen.