Koos Flinterman

curator

  

www.koosflinterman.nl

 

 

 

Krijn Cristiaansen

co-curator

  

www.kccm.nl

 

 

 

Koos Flinterman (1950 NL) beeldend kunstenaar, ontwerper en adviseur, studeerde aan de Academie voor Beeldende kunsten Arnhem, afd. Monumentale Vormgeving. Specialisatie in de toepasbaarheid van Beeldende Kunst in relatie tot de architectuur en gebouwde omgeving. Hij realiseerde tal van opdrachten ‘omgevingskunst’ voor  gemeenten en rijksinstellingen. Hij cureerde (internationale) projecten en was adviseur bij onder andere het Mondriaanfonds.

 

Ander werk 

Curator van de jaarlijkse tentoonstelling (1988 t/m 1996) “le Vent du Nord” in het Institut Néerlandais in Parijs. Interim-conservator Stadsgalerij Heerlen (2006-2007), Fotografie in De Balie (2006-2007), reizende fototentoonstelling 25 jaar Artsen zonder Grenzen (v.a. 2009), productie van de film People in White Madness & Arts Festival (2010), Curator IMPROVISSARE – Tokyo en Chelsea Hotel in New York.

 

Krijn Cristiaansen (1978 NL) beeldend kunstenaar en designer, opgeleid aan de Design Academy  Eindhoven, bevraagt de wijze waarop publieke ruimte en landschappen worden gemaakt, gebruikt, beleefd, gevormd en getransformeerd door mensen. Hij richt zich niet alleen op de fysieke verschijningsvorm van de omgeving, maar besteedt ook aandacht aan de verhalen, mythes, gebruiken en handelingen die in de ruimte besloten liggen.

 

Ander werk

Stroom Den Haag, Kunstloc Brabant, Projectbureau OpTrek, Zone2Source, LAPS, prefectuur Saga in Japan, Droog, Cemeti Arthouse Yogyakarta. Werk is tentoongesteld in onder andere het Stedelijk Museum Amsterdam, Museum Boijmans Van Beuningen Rotterdam, Stroom Den Haag, Centraal Museum Utrecht, het Erasmushuis in Jakarta, het Institut Néerlandais in Parijs en het Japan Institute of Architects in Tokyo.