Emisolb / polyester zitbank

Nick Ervinck

(1981 BE) 

 

www.nickervinck.com

 

 

EMISOLB is een sculptuur als zitbank, die zweeft tussen beeldhouwkunst en architectuur. De bezoeker wordt uitgenodigd tot interactie. Geïnspireerd door oosterse en westerse kunstvormen kwam Ervinck tot het ontwerp en combineerde hier nieuwe ontwerpmethoden en eeuwenoude tradities van de beeldhouwkunst. De structuur lijkt op een natuurlijk erosieproces zoals zeewater rotsen kan uithollen. Terwijl het glanzende materiaal en de kleur aan het object de allure van een artefact geven.  

 

 

SNIBURTAD, zijn andere installatie, is zowel een video als een 3D-print. Geïnspireerd door de voluptueuze vrouwen van Rubens voert Ervinck een dialoog tussen het oude en het nieuwe. SNIBURTAD en EMISOLB zijn hybride verschijningen van zowel de biologische als de digitale wereld. 

 

Nick Ervinck studeerde aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten (KASK) in Gent met een master in Mixed Media. Daarna volgde hij een opleiding in computermodellering, beeldhouwen en werken met materialen als polyester, gips en hout. Zijn werk bestaat uit grote installaties, handgemaakte en 3D-geprinte sculpturen, keramiek, prints, tekeningen, lichtbakken en animatiefilms. Als kind van zijn tijd speelt hij een wisselend spel tussen de fysieke en virtuele wereld, met behulp van zowel klassiek als nieuw vakmanschap (computers, 3D-printen en frezen).