New Immigrants - betreedbare ronde kamer, doorsnede 4m, in het bos van het arboretum - doek is spiegelend / gesloten ronde kamer, doorsnede 6m, in de ruigte van de uiterwaarden - op de wand zijn cheeta's getekend

Bureau B+B

(NL) 

 

www.bplusb.nl

 

 

Bureau B+B (Stedenbouw en Landschapsarchitectuur) koos twee locaties in het tentoonstellingsgebied die zij het meest kenmerkend vonden voor het landschap: de ruigte in de uiterwaarden en het bos in het Arboretum. In de uiterwaarden een kamer die niet toegankelijk is voor het publiek. Vanuit de verte wordt daar de illusie gewekt dat er een aantal cheeta’s in de uiterwaarden rennen; daarmee refererend aan het beeld van een stereotype natuurbeleving. Met deze transformatie probeert B+B de perceptie van het gebied te beïnvloeden. In het bos staat de tweede kamer, die wel toegankelijk is. De buitenkant van het doek reflecteert het boslandschap van het Arboretum. De binnenkant laat een print zien van bomen en planten uit het tropisch regenwoud vermengd met die van het boslandschap in het Arboretum. De bestaande natuur gaat hier op in de gemanipuleerde versie ervan, als illusoire afbeelding. 

 

Bureau B+B is vertrouwd met uiteenlopende opdrachten, variërend van parken en woonwijken tot de herinrichting van een sluizencomplex, nationaal en internationaal.