Lineair progression \ geknikte liggende vorm van hout  -  Random elements \ knoop van rechte aluminium staven  -  Half by Half by Half by Half \ staande vorm van stained black ebony (hout) met vier afhangende balken 

Norman Dilworth

(1931 UK) 

 

www.normandilworth.com

 

 

 

Statements van Dilworth bij zijn bijdrage aan de tentoonstelling:

 

'Kunst is geen spiegel die werkelijkheid wordt voorgehouden, maar een hamer om haar vorm te geven.

 

Deze revolutionaire slogan uit het Rusland van de jaren twintig zag een nieuwe bestemming voor kunst in een snel veranderende samenleving. Alleen nieuwe kunst kon nieuwe concepten voortbrengen, niet alleen van filosofie en politiek, maar ook van wetenschap en technologie.

 

De huidige ontevredenheid over de vooruitgang in de wetenschap en de desillusie over de politiek lijken de kunstwereld te hebben doen terugkeren naar de binnenwateren van het escapisme. 

 

Of, om het anders te zeggen, de onzekerheden van deze tijd helpen niet bij het bevorderen van een optimistische kijk op het leven en de mogelijkheden ervan.

 

Desalniettemin is kunst een metafoor voor het leven (in al zijn aspecten) en kan het niet overleven zonder de mogelijkheid van verandering en ontwikkeling, en volharden vereist enig optimisme.'

 

Norman Dilworth studeert van 1952-1956 aan de Wigan School for the Arts in Wigan en aan de Slade School of Fine Art in Londen (1952-1956). Hij is beeldhouwer, installatiekunstenaar, tekenaar en leraar. De natuur is een invloedrijke drijvende kracht achter zijn werk.