Flos WILDSCHUT

curator

Flos Wildschut (1960) is kunsthistorica en freelance curator. Vanuit een solide basis in de hedendaagse beeldende kunst zoekt ze naar overlappingen met zowel architectuur, landschapsarchitectuur en vormgeving, maar ook met andere uitingsvormen, zoals muziek, theater, dans, film en literatuur. Het is haar ambitie om interessante ontwikkelingen, die zij nationaal en internationaal signaleert, te delen met anderen. Dit krijgt gestalte in de vorm van tentoonstellingen en manifestaties, publicaties over hedendaagse kunst en kunstenaars, adviezen en jureringen. 

 

In haar tentoonstellingen brengt zij kunstenaars bij elkaar, die als onderzoekers te werk gaan. Kunstenaars die hun thema’s en onderwerpen tot op het bot willen fileren trekken in het bijzonder haar aandacht. Hun werk mag zeker esthetische kwaliteiten bezitten, maar mag ook wel een beetje schuren. Het moet je verleiden zelf tot onderzoek over te gaan. Het moet je aan het denken zetten.

 

Ander werk 

15 Jaar curator Nederlands Foto Museum Rotterdam. Tentoonstelling Ophelia, Sehnsucht, melancholie en doodsverlangen, in het MMKA (samen met Krien Clevis) 2009. Fotografietentoonstelling ‘Voor de lens: Crisis!’ in de Kunsthal Rotterdam (samen met Charlotte van Lingen) 2011. De Tentoonstelling Proeftuin in Showroom Arnhem 2011. 

Condensed Reality, Biënnale Gelderland  in het MMKA 2012.  Cool collection, collectiepresentatie archeologie en beeldende kunst Museum Valkhof (samen met Jessica Helbach) 2018.