Ons educatief programma op Pantarijn Wageningen

Veel leerlingen van scholengemeenschap Pantarijn nemen deel aan ons educatieprogramma. Zo doen de internationale schakelklassen (ISK), het praktijkonderwijs, VMBO en 5VWO allemaal mee. In het VMBO kent het Pantarijn zogeheten creatieve Avonturenklassen, waar bij het de bedoeling is om zoveel mogelijk in  en van de buitenwereld te leren. School- en leefomgeving worden met elkaar verbonden om het leren zo dynamisch mogelijk te maken.

 

Kunstenaar Su Melo heeft de leerlingen een aantal gastlessen gegeven waarin zij kleien schaaltjes maakten. Hun vorm alleen al was bijzonder; deze werd verkregen door een lapje op je hoofd te leggen waar je daarna wat klei op legde, om zo de bodem van de schaal te vormen.


De docenten Marie Antoinette van den Heuvel en Charlotte Vreeman begeleidden vervolgens een prachtige meditatie-oefening over een oude wijze boom, waarbij de leerlingen buiten met hun ogen dicht en hun rug tegen een boom zich concentreerden. In de meditatie kwam ook een hulpdier, welke later in de kleien schaal gekerfd werd. Het glazuren maakte de schaaltjes daarna helemaal af.

 

Hun tweede opdracht ‘landschappen van hier en ver, landschappen om van te dromen’ leverde prachtige landschapjes op.

 

De leerlingen komen eind juni op bezoek bij de 14 kunstwerken in het Belmonte Arboretum. Ze gaan zeker nog andere kunstwerken maken, en exposeren hun werk in juli en augustus in het gemeentehuis van Wageningen.