Mirjam Westen Curator Beelden op de Berg 2024

Mirjam Westen wordt de curator van de twaalfde editie van deze tentoonstelling in Belmonte Arboretum in Wageningen. Mirjam Westen:  ‘Ik kijk ernaar uit een hoofdstuk toe te voegen aan de lange traditie van Beelden op de Berg. De locatie in het Arboretum en het accent op nieuw werk van kunstenaars biedt de kans om een unieke tentoonstelling voor een breed publiek te maken’.


Arnold Bregt, voorzitter bestuur Beelden op de Berg Wageningen: ‘Mirjam heeft een inspirerend en eigentijds concept ontwikkeld voor de tentoonstelling in 2024. Komend najaar zal zij tijdens een publieksactiviteit daar een eerste doorkijk van geven.’ 

 

Mirjam Westen is tot augustus verbonden als parttime conservator hedendaagse kunst aan Museum Arnhem en werkt daarnaast als onafhankelijke curator. Zij studeerde kunstgeschiedenis aan de Rijksuniversiteit Groningen en de Universiteit van Amsterdam. In haar tentoonstellingen en publicaties vormt kunst in relatie tot maatschappelijke vraagstukken, gender, diversiteit en wereldkunst een rode draad. Zij heeft haar interesse voor dit terrein kunnen uiten en ontwikkelen als curator, kunstcriticus, redacteur en als universitair docent. 

 

Sinds 1976 worden er iedere vier tot vijf jaar van juni tot september presentaties van hedendaagse beeldende kunst getoond in Belmonte Arboretum op de Wageningse Berg.