Bezoekinformatie

Locatie

Tentoonstelling Beelden op de Berg vindt plaats in de botanische tuin van het Belmonte Arboretum in Wageningen.

Adres: Belmonte Arboretum, Generaal Foulkesweg 94-A, 6703 DS Wageningen.

U kunt hier op een kaart onze locatie bekijken. Ook vindt u hier meer informatie over de voorzieningen op het park.

Om het arboretum te beschermen verzoeken we u om onze huisregels te respecteren tijdens uw bezoek.

 

Openingstijden

Het Belmonte Arboretum is zeven dagen in de week vrij toegankelijk van zonsopgang tot zonsondergang.

Ons informatiepunt is geopend van woensdag t/m zondag, van 11:00 - 17:00 uur (zie het kopje "informatiepunt").

De theetuin is geopend van dinsdag t/m zondag van 11.00 – 16.30 uur (zie het kopje "theetuin").

 

Tarief

De tentoonstelling is gratis toegankelijk. U hoeft dan ook géén ticket te kopen. Voor rondleidingen vragen we wél een kleine bijdrage (zie het kopje "rondleidingen"). Een bundel met extra informatie is aanbevolen voor een optimale bezoekervaring; deze is aan te schaffen bij het informatiepunt (zie het kopje "informatiepunt").

 

Rondleidingen

We bieden twee soorten rondleidingen:

  • Georganiseerde rondleidingen zijn mogelijk voor alle doelgroepen. Te denken valt aan een rondleiding voor in kunst geïnteresseerde vrienden- en familiegroepen, groepen die zelf actief met kunst bezig zijn, serviceclubs, natuurverenigingen et cetera. Belmonte Arboretum biedt in het Koetshuis en/of de tuin een goede gelegenheid voor het houden van groepsbijeenkomsten. Bij de rondleiding wordt aanvullende informatie gegeven over de kunstwerken en de kunstenaars, en is er gelegenheid voor discussie. De kosten van de rondleiding bedragen  €75 per groep van 12-15 personen, en duren ongeveer 1,5 uur. Reserveren via: rondleidingen@beeldenopdeberg.nl.
  • Instaprondleidingen vinden elke zondagmiddag om 14.00 uur plaats. De kosten hiervan bedragen €5 euro per persoon. Er geldt een maximum van 10 personen.

De rondleidingen starten bij het informatiepunt op het arboretum (het Koetshuis). Aanvullend bij de rondleidingen is er op aanvraag catering beschikbaar (zie het kopje "theetuin").

 

BEREIKBAARHEID EN PARKEREN

Met de auto:

Het parkeren van uw auto kan gratis langs de openbare weg (Generaal Foulkesweg), naast de ingang van het arboretum.

 

Met de fiets:

Fietsen kunt u stallen in de tuin, links van de ingang, bij het Koetshuis.

 

Met het openbaar vervoer:

    1. Via station Arnhem Centraal:

Neem bus 352 richting Wageningen, stap uit bij Bushalte Wageningse Berg en wandel de laatste 500 meter via de Generaal Foulkesweg naar de ingang van de tuin.

    2. Via station Ede Wageningen:

Neem bus 86 naar Wageningen Busstation, stap hier over op bus 51 richting Arnhem CS, stap uit bij Bushalte Wageningse Berg en wandel de laatste 500 meter via de Generaal Foulkesweg naar de ingang van de tuin.

 

Informatiepunt

Links van de ingang treft u in het Koetshuis ons informatiepunt, waar een medewerker u informatie kan geven over de tentoonstelling en de route. Het informatiepunt is geopend van woensdag t/m zondag, van 11:00 - 17:00 uur. 

Tevens is hier de catalogus van de tentoonstelling te koop. Deze catalogus kost € 7. De essay - bundel kost eveneens €7. Als bundel kosten de catalogus en essay-bundel samen €10.

 

Theetuin

Samen met de zorginstelling Zideris exploiteert Colors Word food een theetuin in het Koetshuis van het Arboretum. De theetuin is geopend van dinsdag t/m zondag van 11.00 – 16.30 uur. De theetuin zal i.v.m. de zomervakantie gesloten zijn vanaf 29 juli, en heropent op 13 augustus.

 

Er is op aanvraag catering beschikbaar, eveneens verzorgd door Colors Word food. Zij verzorgen koffie-, lunch-, en borrelarrangementen in het Koetshuis voor groepen vanaf 12 personen. Dit is te reserveren via rondleidingen@beeldenopdeberg.nl.

 

Toegankelijkheid voor rolstoelgebruikers

Belmonte Arboretum is openbaar toegankelijk (wandel)park dat voldoet aan de gebruikelijke toegankelijkheidseisen. Het terrein is heel licht glooiend, maar vrijwel overal rolstoeltoegankelijk. De hoofdingang is verhard met asfalt en klinker, en de wandelpaden zijn onverhard maar wel vlak. Er is ook een invalidentoilet aanwezig.