Agenda

Nevenexposities staan onderaan deze pagina.

 

Lecture: Decolonising Botany—een ander verhaal over planten

Tinde van Andel will talk about indigenous knowledge and the emerge of botanical gardens and science from 1492, Marjolein van der Loo will talk about plants as agents of decoloniality, and Robin Bredero zur Lagewill give a pitch about decolonisation and maple trees in Belmonte.

23 mei, 20:00 – 21:30. Free entrance. Spoken in English.

Location: Stippeneng 2, 6708 WE Wageningen (Wageningencampus, Impulse, gebouw 115).

Read more...

 

World Movies & Meals - MovieW X Beelden op de Berg

Filmhuis Movie W organiseert samen met Beelden op de Berg op drie zondagen een speciaal Worldmovies & Meal arrangement. Het programma bestaat uit een rondleiding door de tentoonstelling in het Belmonte Arboretum, een filmvertoning, en een diner van Food of Cultures.

2 juni: Moeder Suriname (2023, 71 min) - bestel je ticket...

23 juni: KIVA The Call of the Wisdom Keepers (2022, 56 min) - bestel je ticket...

8 september: Indië Verloren… Selling a Colonial War (2023, 105 min) - De verkoop van deze kaarten start later via https://moview.nl

Lees meer...

 

Lezing: Leren van een Afrikaans perspectief op mens-natuur relaties

In deze interactieve presentatie zal Birgit Boogaard ingaan op de relaties tussen mens-natuur vanuit een Afrikaans perspectief aan de hand van het werk van vooraanstaande Afrikaanse filosofen zoals Mogobe Ramose, Workineh Kelbessa, en Beatrice Okyere-Manu. 

6 juni, 18 juli, 8 augustus. Aanvang 19.30

Locatie: Stationsstraat 2, 6701 AM Wageningen (Bblthk Wageningen)

Lees meer...

&

Workshop en presentatie medicinale kruiden en planten

Marlies Engels verzorgt op 8 augustus workshop en presentatie over het gebruik van medicinale kruiden en planten, in het bijzonder in de oude Nederlandse kruidengeneeskunde.

6 juni, 18 juli, 8 augustus

Locatie: Stationsstraat 2, 6701 AM Wageningen (Bblthk Wageningen)

Binnenkort meer informatie via https://www.bblthk.nl/agenda

 

Workshop Stichting Otherwise

Stichting Otherwise organiseert een workshop met Weaving Realities Collective. Hun installatie When Silence has something to tell  maakt deel uit van de tentoonstelling. 

22 juni 2024, 14:00-15:00.

Locatie: Belmonte Arboretum

aanmelden via: otherwise@wur.nl

 

DodgeDichters in de Dop

Optredens van kinderen met hun gedichten over de natuur en over de expositie, in de laadbak van een oldtimer Dodge pick-up. 

Zondag 30 juni. Aanvang 14:00 uur.

Adres: Belmonte Arboretum, Generaal Foulkesweg

 

Poëziewandelingen in Belmonte Arboretum

Wandeling over de beeldentuin met poëziepresentaties door Wageningse dichters. Zij schreven gedichten over planten, heksen, kunstwerken, exoten en andere op de expositie geïnspireerde onderwerpen. De wandeling wordt omlijst door livemuziek.

30 juni en 15 september. Aanvang 15:00 uur.

Adres: Belmonte Arboretum, Generaal Foulkesweg

Vrije toegang.

Lees meer...

 

Vijfde Wageningse CultuurZomer

1) Er wordt een wandel-kunstroute georganiseerd waar geïnteresseerden zich bij aan kunnen sluiten. De route loopt onder andere langs museum de Casteelse Poort, het Belmonte Arboretum, Het Depot, Hotel de Wereld en graffiti-kunst van de Graffiti Academy van Astrant.

2) Een groep graffiti-artiesten zal samen met jongeren een aantal plekken in Wageningen nog mooier maken. De titel van het project is Terug naar het Paradijs, of Paradijs van de Toekomst.

31 juli t/m 25 augustus

Adres: (buiten)evenementen in heel Wageningen.

Voor meer info zie: wageningsecultuurzomer.nl

 

Nevenexposities:

Museum de Casteelse Poort 

De zomertentoonstelling Andere verhalen over planten. Beelden onder de Berg  staat in het teken van andere verhalen over planten en plantenkennis. De tentoonstelling sluit aan bij de buitententoonstelling van Beelden op de Berg. Curator Mirjam Westen selecteerde speciaal voor het museum werk van de veertien kunstenaars die in het Belmonte Arboretum nieuw werk tonen. 

1 juni t/m 15 september 2024

Adres: Bowlespark 1A, 6701 DN Wageningen

Lees meer...

 

Rumah Kita

Onder de titel De wentelende taal van de schelp exposeert Jerrold Saija (deelnemer 12e editie Beelden op de Berg) samen met Finn Maätita in verzorgingstehuis Rumah Kita. Ze laten zich in hun nieuw werk inspireren door de spiraalvorm van de schelp. De schelp belichaamt niet alleen het concept van een thuis, maar ook de vergankelijkheid van het leven. 

Te bezoeken t/m 30 juni 2024

Adres: Plein 15 Augustus 1, 6708 AL Wageningen

Lees meer...

 

Impulse

In ontmoetingscentrum Impulse exposeren Juan Arturo Garcia en Weaving Realities Collective werk dat samenhangt met het thema van de 12e editie Beelden op de Berg.

14 juni t/m 12 juli 2024

Adres: WUR campus, gebouw 115,  Stippeneng 2, Wageningen

Lees meer...