Word vrijwilliger

Rondom de tentoonstellingen zijn tientallen vrijwilligers actief. Ze zijn onmisbaar bij de opbouw, het onderhoud, de publieksbegeleiding, en het geven van rondleidingen. Ook voor de komende tentoonstelling van Beelden op de Berg (de 12e editie) is de inzet van vrijwilligers onmisbaar. Voor de zomermaanden van 2024 zoekt het bestuur vrijwilligers voor:

 

Ontvangst van bezoekers (VW GAST)

Deze vrijwilligers verwelkomen de bezoekers van de tentoonstelling in de ontvangstruimte en geven praktische informatie over de locatie van de beelden en de route in het arboretum. Bij hun taak hoort tevens de verkoop van de plattegrond en de catalogus van de tentoonstelling. Ook geven ze rondleidingen aan kleine groepen bezoekers. Als voorbereiding krijgen de vrijwilligers van de curator een introductie over de tentoonstelling, de deelnemende kunstenaars en de kunstwerken.

 

Rondleidingen (VW GIDS)

De gidsen zijn vrijwilligers die op afspraak rondleidingen geven aan groepen van maximaal 15 personen. Als voorbereiding krijgt de groep gidsen een introductie van de curator over de tentoonstelling, de deelnemende kunstenaars en de kunstwerken.

 

Technische ondersteuning (VW OPB)

Bij de opbouw, het beheer, en het ontmantelen van de tentoonstelling na afloop, is technische ondersteuning nodig. De vrijwilligers hier assisteren bij de opbouw van de kunstwerken, het mogelijk onderhoud van de werken, het inrichten van de ontvangstruimte en de bewegwijzering.

 

Ben je geïnteresseerd? Stuur dan een berichtje naar vrijwilligers@beeldenopdeberg.nl. Onze vrijwilligerscoördinator neemt daarna contact met je op.

 

Bovenstaande informatie is hier als document te downloaden.